Pre- en postnatale kinesitherapie

Waarom pre- en postnatale kinesitherapie?

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam iedere dag. Met mogelijk bijhorende kwaaltjes. Zowel voor als na de bevalling heeft je lichaam baat bij extra begeleiding in de vorm van zwangerschapskinesitherapie.

Je kan bij ons terecht voor individuele sessies. De ziekteverzekering betaalt de pre- en postnatale verstrekkingen door kinesitherapeuten deels terug (tot max. 9 sessies per zwangerschap).

Prenatale kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie heeft als doel de veranderingen die het lichaam van een vrouw ondergaat tijdens een zwangerschap beter op te vangen en haar optimaal voor te bereiden op de bevalling. Elke klacht wordt apart bekeken en behandeld.

Blijven bewegen is zeer belangrijk en we stimuleren een goede conditie.

Extra aandacht en uitleg is er voor het bekken, de bekkenbodem, de buikspieren ( core, rug), de ademhaling en het puffen, de arbeid en het persen. Elk onderwerp komt aan bod. Ook je partner is welkom.

Postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie focust zich op het herstel van de vrouw na zwangerschap en bevalling.
We gaan je herstel bevorderen en willen je oude kracht herwinnen.

Het doel is een dagelijks functioneren zonder klachten en hervatting werk en sportactiviteiten.
Elke klacht wordt apart bekeken en behandeld, maar ook als er geen klachten zijn, is een goede opbouw belangrijk.

Extra aandacht voor je bekkenbodem, buik ( diastasis recti ), litteken na keizersnede, houding, ...
Je hele lichaam verdient je aandacht !

Bekkenproblemen

Pijn in het bekken is een veelvoorkomende klacht tijdens en na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap verweken de banden in het bekken. Dit kan klachten geven aan je bekken, schaambeen, bil, heup, lage rug en kan soms uitstraling geven in de benen. We hebben het dan over bekkenpijn of bekkeninstabiliteit.

Zwangerschap gerelateerde bekkenpijn wordt vooral veroorzaakt door voor dit moment 'verkeerde' motorische patronen. Door de zwangerschap gerelateerde veranderingen van het lichaam kan een verkeerde bekkenstand of beweging niet gecorrigeerd of opgevangen worden. Het aanspannen van de verkeerde spieren kan kramp, spanning of pijn veroorzaken. Bekkentherapie is er op gericht de bekkenpijn die tijdens en na de zwangerschap onder controle te krijgen, te verminderen en te verhelpen. Hierbij gaan we te werk via de Röst methode die bestaat uit specifieke symmetrie oefeningen, huiswerkoefeningen en handige bruikbare tips voor in het dagelijkse leven.

Heb je nog vragen? Wil je een afspraak maken?

Bel ons...